Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Daling tarieven makelaars en taxateurs

Geplaatst op 02 dec 2009 , bijgewerkt 02 dec 2009, 23:00

De tarieven voor taxaties en die van de makelaar zijn in het derde kwartaal van 2009 met ruim 2% gedaald ten opzichte van het derde kwartaal van 200...

De tarieven voor taxaties en die van de makelaar zijn in het derde kwartaal van 2009 met ruim 2% gedaald ten opzichte van het derde kwartaal van 2008.
Door afnemende woningverkoop en teruglopende opdrachten op de onroerendgoedmarkt is de onderlinge concurrentie toegenomen.

Tarieven makelaar

In het derde kwartaal van 2009 werden 31,4% minder koopwoningen verkocht dan een jaar eerder. Vooral de prijs van de aankoopbegeleiding door makelaars werd hierdoor lager, kopers betaalden 4,5% minder.

Tarieven taxatie

Bij verkoopbegeleiding was het prijsverschil met een daling van 1,3% minder groot. Woningtaxaties waren in het derde kwartaal 3% goedkoper dan in het jaar ervoor.

Meer informatie

Eigen Huis Taxatieservice

Bron: CBS
Amersfoort, 3 december 2009.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.