Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Daling tarieven makelaars en taxateurs

Geplaatst op 02 dec 2009 , bijgewerkt 02 dec 2009, 23:00

De tarieven voor taxaties en die van de makelaar zijn in het derde kwartaal van 2009 met ruim 2% gedaald ten opzichte van het derde kwartaal van 200...

De tarieven voor taxaties en die van de makelaar zijn in het derde kwartaal van 2009 met ruim 2% gedaald ten opzichte van het derde kwartaal van 2008.
Door afnemende woningverkoop en teruglopende opdrachten op de onroerendgoedmarkt is de onderlinge concurrentie toegenomen.

Tarieven makelaar

In het derde kwartaal van 2009 werden 31,4% minder koopwoningen verkocht dan een jaar eerder. Vooral de prijs van de aankoopbegeleiding door makelaars werd hierdoor lager, kopers betaalden 4,5% minder.

Tarieven taxatie

Bij verkoopbegeleiding was het prijsverschil met een daling van 1,3% minder groot. Woningtaxaties waren in het derde kwartaal 3% goedkoper dan in het jaar ervoor.

Meer informatie

Eigen Huis Taxatieservice

Bron: CBS
Amersfoort, 3 december 2009.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers