Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Nieuwe verzekeringseis Nationale Hypotheekgarantie goede zaak

Geplaatst op 06 dec 2009 , bijgewerkt 06 dec 2009, 23:00

Kopers die met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een nieuwbouwwoning kopen mogen vanaf 1 januari 2010 alleen nog zaken doen met een bouwbedrijf dat...

Kopers die met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een nieuwbouwwoning kopen mogen vanaf 1 januari 2010 alleen nog zaken doen met een bouwbedrijf dat is aangesloten bij een garantiefonds. Een garantiefonds beschermt kopers tegen een financiƫle strop als de bouwer failliet zou gaan. Een huizenbouwer die is aangesloten bij een erkend garantiefonds geeft in dat geval de zekerheid dat de woning snel en zonder extra kosten wordt afgebouwd.

Goedgekeurde verzekeringen

Meerdere instanties bieden zogenoemde insolventieverzekeringen aan. Ongeveer zeventig procent van de nieuwbouwwoningen wordt opgeleverd met een garantiecertificaat van onder andere Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK) of Woningborg. De NHG zal per verzekeraar beoordelen of de aangeboden insolventieverzekering voldoet aan de gestelde eisen. De goedgekeurde verzekeringen worden vermeld op de website van de NHG.

Vereniging Eigen Huis wijst kopers altijd op het belang van een goede kopersbescherming tegen faillissement van de bouwer, vooral in deze economisch onzekere tijden. De vereniging ondersteunt daarom de aangescherpte eis van de Nationale Hypotheek Garantie.

Meer informatie

Lees alles over de Nationale Hypotheek Garantie

Website Nationale Hypotheek Garantie

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 7 december 2009

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.