Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Minder opleveringsgebreken in nieuwbouw

Geplaatst op 20 dec 2009 , bijgewerkt 20 dec 2009, 23:00

Het gemiddeld aantal opleveringsgebreken bij nieuwbouwwoningen lijkt zich te stabiliseren. Evenals vorig jaar werden in 2009 bij opleveringen van ni...

Het gemiddeld aantal opleveringsgebreken bij nieuwbouwwoningen lijkt zich te stabiliseren. Evenals vorig jaar werden in 2009 bij opleveringen van nieuwe woningen gemiddeld 22 gebreken aangetroffen, zo blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.

De consumentenorganisatie voor eigenwoningbezitters is van mening dat het aantal opleveringsgebreken sterk omlaag moet tot minder dan 10. Bovendien moeten de aangetroffen fouten en gebreken door de bouwer snel en goed worden hersteld.
Tussen oktober 2008 en met september 2009 voerden bouwkundigen van Vereniging Eigen Huis ruim 21.000 opleveringskeuringen uit. Met name in de laatste maanden is een lichte verbetering van de opleverkwaliteit te zien. Het aantal gebreken daalde toen naar gemiddeld 18 per woning. Mogelijk zorgt de dalende bouwproductie voor een afnemende werkdruk en een betere opleverkwaliteit.

Meeste fouten door timmerman en schilder

Het onderzoek van Vereniging Eigen Huis laat ook zien waar het mis gaat. Ruim een kwart van de opleveringsfouten wordt veroorzaakt door de timmerman. De meeste gebreken komen voor bij de kozijnen van ramen en deuren (16%). Op de tweede plaats komen problemen met het schilderwerk (15%). Kapot of beschadigd glas staat op de derde plek (7%). 
 

Meer informatie

  Oplevering
  Opleveringsgebreken
  Na de oplevering
 

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 21 december 2009.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers