Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Boete eigenaren appartement mogelijk

Geplaatst op 23 dec 2009 , bijgewerkt 23 dec 2009, 23:00

Sinds 1 juli 2008 zijn Verenigingen van Eigenaren (VvE's) verplicht zich in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Ee...

Sinds 1 juli 2008 zijn Verenigingen van Eigenaren (VvE's) verplicht zich in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Een groot deel van de VvE's heeft dit echter nog niet gedaan. Bij veel VvE's is de inschrijfplicht nog onvoldoende bekend.

De onbekendheid bij veel VvE's komt onder andere doordat een groot deel nog niet is aangeschreven door de KvK. Daarnaast ondervinden vooral 'slapende' VvE's praktische problemen bij de inschrijving, bijvoorbeeld omdat er geen bestuurder is die de inschrijving kan verzorgen.  

Formeel riskeren VvE's die zich niet hebben ingeschreven vanaf 1 janari 2010 een boete. Officieel kan de boete oplopen tot ruim € 16.000. Vereniging Eigen Huis vindt het opleggen van een boete niet te rechtvaardigen, vanwege genoemde problemen.

Bron: De Telegraaf, Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 24 december 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers