Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Weinig mensen stappen over naar andere leverancier energie

Geplaatst op 23 dec 2009 , bijgewerkt 23 dec 2009, 23:00

NMA onderzoekt overstap energie Onderzoek van Nma wijst uit dat nog veel mensen niet zijn overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. Veel leden ...

NMA onderzoekt overstap energie

Onderzoek van Nma wijst uit dat nog veel mensen niet zijn overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. Veel leden geven ook richting Vereniging Eigen Huis aan dat ze de markt van energieprijzen heel ontransparant vinden en bang zijn om over te stappen. Terwijl ze wél met het vervelende gevoel zitten dat zij te veel betalen voor hun energie.

Overstappen naar een andere energieleverancier

Om die reden ondersteunt Vereniging Eigen Huis leden om over te stappen naar een andere energieleverancier. Dat doet de vereniging op twee manieren:

  • Ten eerste met een Energieprijsvergelijker op de website, in samenwerking met de onafhankelijke vergelijkingssite Gaslicht.com.
  • Daarnaast door het organiseren van Collectieve Inkoop van Energie in samenwerking met internetbedrijf iChoosr.

Vergelijk energieprijzen en bespaar

In de Energieprijsvergelijker kunnen leden continu de actuele prijzen vergelijken voor hun eigen situatie, en op basis hiervan kiezen voor een contract dat goed bij hun wensen past. Dit is vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar de allerlaagste prijs en dit zelfstandig willen regelen. De mensen die hier gebruik van maken kunnen er volledig vanuit gaan dat de tarieven die hier worden weergegeven correct zijn. Deze zijn vaak zelfs lager dan dan op de websites van de energieleveranciers zelf!

Collectieve Inkoop Energie

Daarnaast organiseert Vereniging Eigen Huis een aantal maal per jaar een Collectieve Inkoop van Energie. Hierbij kunnen mensen zich vrijblijvend inschrijven, waarna we energieleveranciers tegen elkaar laten bieden. De aanbieder die het beste tarief biedt in de veiling mag vervolgens het aanbod doen aan de deelnemers, die daarna pas hoeven te beslissen of ze het aanbod willen accepteren.

Scherpe aanbiedingen

Doordat de vraag van een grote groep consumenten wordt gebundeld kunnen de energieleveranciers zeer scherpe aanbiedingen doen. Vereniging Eigen Huis houdt het hele proces zeer nauwlettend in de gaten en biedt kostenloos juridische ondersteuning aan deelnemers waarbij iets misgaat door de overstap. Voor velen die opzien tegen de overstap een prettig idee. Die overstap wordt overigens geheel voor u geregeld en kunt u stap voor stap volgen.

Inmiddels hebben ruim 15.000 huizenbezitters een aanbod uit een Collectieve Inkoop geaccepteerd. Waarschijnlijk zal in het voorjaar van 2010 een nieuwe Collectieve Inkoop worden georganiseerd.

Bron: NMA
Amersfoort, 24 december 2009

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers