Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

PvdA en ChristenUnie willen hypotheekrenteaftrek aanpakken

Geplaatst op 29 dec 2009 , bijgewerkt 29 dec 2009, 23:00

Vereniging Eigen Huis dringt aan op maatregelen om huis betaalbaar te houden De hypotheekrenteaftrek is weer onderwerp van discussie in het parleme...

Vereniging Eigen Huis dringt aan op maatregelen om huis betaalbaar te houden

De hypotheekrenteaftrek is weer onderwerp van discussie in het parlement en de media. De PvdA en Christenunie noemen afbouw van de belastingaftrek op aflossingvrije hypotheken 'een reële eerste stap om te bezuinigen' (De Volkskrant).

Eigen huis betaalbaar houden

Vereniging Eigen Huis vindt dat woningeigenaren de zekerheid moeten houden dat zij een huis kunnen blijven betalen en dat de overheid geen maatregelen neemt waardoor de waarde van het huis daalt.

"De politiek moet zich bezighouden met het ontwikkelen van duurzaam beleid en zorgen voor een stabiele, goed functionerende woningmarkt. Daar zitten nu de grootste problemen. Dit soort berichten zorgt alleen maar voor onrust en lost niets op. Vereniging Eigen Huis gaat een gesprek over oplossingen en veranderingen niet uit de weg. Maar ieder idee dat niet verder gaat dan een plat bezuinigingsvoorstel kan wat ons betreft zo de prullenbak in."

In het artikel van de Volkskrant zegt Arie Slob van de ChristenUnie dat bij de aflossingsvrije hypotheek de schuld dertig jaar in stand wordt gehouden, om de renteaftrek zo hoog mogelijk te houden: "De belastingaftrek stimuleert mensen hun schuld hoog te houden. Het lijkt me heel rechtvaardig om huizenbezitters te vragen hun schuld zo snel mogelijk af te lossen." Het is volgens Slob 'het eerste waarnaar we moeten kijken'.

Bron: De Volkskrant, Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 30 december 2009.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers