Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Stormloop op subsidies zonnepanelen: pot na één dag al leeg

Geplaatst op 01 mrt 2010 , bijgewerkt 01 mrt 2010, 23:00

Vereniging Eigen Huis wil inzicht in ervaringen met energiesubsidieregelingen De energiesubsidie voor zonnepanelen is binnen één dag al overtekend....

Vereniging Eigen Huis wil inzicht in ervaringen met energiesubsidieregelingen

De energiesubsidie voor zonnepanelen is binnen één dag al overtekend. Op 1 maart 2010 zijn 17.000 aanvragen binnengekomen, waaronder het budget van 69 miljoen euro verdeeld moet worden. Dit gebeurt door middel van loting.

Gebrek aan continuïteit

Het is duidelijk dat deze subsidieregeling aansluit bij de behoefte van de consument. Nu een beroep op deze regeling maar één dag mogelijk is gebleken, is het voor consumenten en marktpartijen heel moeilijk om op deze regeling in te spelen. Vereniging Eigen Huis betreurt het gebrek aan continuïteit van deze regeling zeer.

Meldpunt

Vereniging Eigen Huis roept gebruikers van deze en andere energiesubsidie- en stimuleringsmaatregelen op hun ervaringen te melden bij het meldpunt energiesubsidies.

Meer informatie

Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 2 maart 2010.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers