Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Stormloop op subsidies zonnepanelen: pot na één dag al leeg

Geplaatst op 01 mrt 2010 , bijgewerkt 01 mrt 2010, 23:00

Vereniging Eigen Huis wil inzicht in ervaringen met energiesubsidieregelingen De energiesubsidie voor zonnepanelen is binnen één dag al overtekend....

Vereniging Eigen Huis wil inzicht in ervaringen met energiesubsidieregelingen

De energiesubsidie voor zonnepanelen is binnen één dag al overtekend. Op 1 maart 2010 zijn 17.000 aanvragen binnengekomen, waaronder het budget van 69 miljoen euro verdeeld moet worden. Dit gebeurt door middel van loting.

Gebrek aan continuïteit

Het is duidelijk dat deze subsidieregeling aansluit bij de behoefte van de consument. Nu een beroep op deze regeling maar één dag mogelijk is gebleken, is het voor consumenten en marktpartijen heel moeilijk om op deze regeling in te spelen. Vereniging Eigen Huis betreurt het gebrek aan continuïteit van deze regeling zeer.

Meldpunt

Vereniging Eigen Huis roept gebruikers van deze en andere energiesubsidie- en stimuleringsmaatregelen op hun ervaringen te melden bij het meldpunt energiesubsidies.

Meer informatie

Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 2 maart 2010.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.