Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Aannemer Verkerk failliet

Geplaatst op 10 mrt 2010 , bijgewerkt 10 mrt 2010, 23:00

Aannemersbedrijf Verkerk uit Zevenaar is failliet. Verkerk, één van de grootste aannemersbedrijven in de Achterhoek, heeft 175 mensen in dienst. Het...

Aannemersbedrijf Verkerk uit Zevenaar is failliet. Verkerk, één van de grootste aannemersbedrijven in de Achterhoek, heeft 175 mensen in dienst. Het faillissement is het gevolg van de hachelijke financiële situatie van het bedrijf door voornamelijk de slechte economie en de strenge winter.

Bouwprojecten liggen stil

Door het faillissement liggen momenteel tientallen bouwprojecten stil. De curator onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart. Een geluk bij een ongeluk is dat de bouwer onder GIW-garantie (tegenwoordig Woningborg-garantie) bouwt. "Dat betekent dus dat de woningen gegarandeerd worden afgebouwd", aldus woordvoerder van Vereniging Eigen Huis Hans André de la Porte. "Doordat dit door een andere bouwer gebeurt, zal het allemaal alleen wat langer duren."

Afbouwgarantie

André de la Porte wijst gedupeerden erop dat er nu onrust kan ontstaan op de bouwplaats. Zo kunnen onderaannemers reeds geplaatste bouwmaterialen zoals dubbelglas of kozijnen meenemen, omdat ze anders bang zijn dat ze naar hun geld kunnen fluiten. Of dit nu wel of niet mag, het belangrijkste is dat er een afbouwgarantie is. Woningborg moet namens de kopers voor een oplossing zorgen.

Advies Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis volgt de ontwikkelingen nauwlettend. Ze adviseert gedupeerden om alle onbetaalde rekeningen aan de bouwer en onderaannemers niet meer te betalen.

Meer informatie

Bron: Vereniging Eigen Huis, ANP
Amersfoort, 11 maart 2010.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers