Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Discussie hypotheekrenteaftrek op slechtste moment

Geplaatst op 22 mrt 2010 , bijgewerkt 22 mrt 2010, 23:00

De politieke discussie over de hypotheekrenteaftrek komt op het slechts denkbare moment. Vereniging Eigen Huis maakt zich grote zorgen over de plann...

De politieke discussie over de hypotheekrenteaftrek komt op het slechts denkbare moment. Vereniging Eigen Huis maakt zich grote zorgen over de plannen van politieke partijen die de beperking van de hypotheekrenteaftrek als bezuinigingsmaatregel zien.

Zwakke woningmarkt

Het is voor Vereniging Eigen Huis ondenkbaar dat nu maatregelen worden aangekondigd die een negatieve invloed hebben op de zwakke woningmarkt en die een enorme impact hebben op 4 miljoen huishoudens, op de Nederlandse economie, de werkgelegenheid en de overheidsfinanciën. Op dit punt mogen geen risico's worden genomen.

Vereniging Eigen Huis is van mening dat de woningmarkt niet verder in onzekerheid gebracht mag worden door overheidsmaatregelen die de betaalbaarheid van het wonen in een eigen huis en het waardebehoud van woningen negatief beïnvloeden. De huidige discussie over eventuele maatregelen komt daarom wat Vereniging Eigen Huis betreft op het slechts denkbare moment.

Vertrouwenscrisis

De economie en de woningmarkt in het bijzonder lijden op dit moment onder een ernstige vertrouwenscrisis. Consumenten zijn voorzichtig met hun uitgaven en schuiven grote aankopen, zoals een eigen huis, verder naar voren of zien er helemaal van af.

Het herstel van de woningmarkt is nog bijzonder broos en het consumentenvertrouwen is wankel. Het aanwakkeren van de onrust onder huiseigenaren en kopers door de discussie over de hypotheekrenteaftrek kan desastreuze gevolgen hebben, niet alleen voor de woningmarkt, maar voor de hele Nederlandse economie.

Update 24-3-2010: video

Bekijk de uitzending van EenVandaag waarin Rob Mulder, directeur belangenbehartiging, de mening van Vereniging Eigen Huis over de hypotheekrenteaftrek toelicht.

Meer informatie

Hypotheekrenteaftrek

Vereniging Eigen Huis boos om 'h-woord' (item RTL Nieuws inclusief video)

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 23 maart 2010

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers