Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Budget koopsubsidie sneller op dan verwacht

Geplaatst op 24 mrt 2010 , bijgewerkt 24 mrt 2010, 23:00

De pot voor de koopsubsidie is bijna leeg. Dat heeft minister Van Middelkoop op 23 maart 2010 aan de Tweede Kamer laten weten. Eerder meldde de mini...

De pot voor de koopsubsidie is bijna leeg. Dat heeft minister Van Middelkoop op 23 maart 2010 aan de Tweede Kamer laten weten. Eerder meldde de minister dat het budget hoogstwaarschijnlijk eind mei op zou zijn. Door het succes van de subsidieregeling komen er steeds meer aanvragen binnen, waardoor het geld er naar verwachting half april al doorheen is.

Starters de dupe

Koopsubsidie is een onbelaste tegemoetkoming in de hypotheeklasten, die het voor starters vaak mogelijk kan maken om een woning te kopen. Zij zullen dan ook vooral de dupe zijn van het afschaffen van de koopsubsidie. En dat terwijl juist op dit moment alle hoop gevestigd is op deze groep. Starters kunnen namelijk kopen zonder dat zij gehinderd worden door een oude woning die eerst moet worden verkocht. Voor lagere inkomens is de koopsubsidie hierbij een belangrijk hulpmiddel.

Resterende aantal aanvragen

Agentschap NL, de uitvoeringsinstantie van de koopsubsidieregeling, geeft op haar site aan hoeveel aanvragen nog ongeveer kunnen worden toegekend. Aanvragen worden op volgorde van indiening behandeld totdat het budget op is. Het resterende budget op 25 maart 2010 is voldoende voor ongeveer 1.510 aanvragen. De laatste tijd worden ongeveer 120 aanvragen per dag ingediend.

Bron: Vereniging Eigen Huis 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers