Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Hogere energierekening door koude winter

Geplaatst op 10 jan 2010 , bijgewerkt 10 jan 2010, 23:00

De aanhoudende kou in ons land heeft gevolgen voor de hoogte van de energierekening. Dat berichtten diverse media afgelopen vrijdag. Doordat de the...

De aanhoudende kou in ons land heeft gevolgen voor de hoogte van de energierekening. Dat berichtten diverse media afgelopen vrijdag. Doordat de thermostaat een paar graadjes hoger gaat, zullen mensen bij de eindafrekening meer moeten gaan betalen.

Volgens Milieu Centraal betekent de thermostaat één graad hoger zetten maar liefst 7% extra gasverbruik. Samen met de verhoogde energiebelasting kan dit veel geld gaan kosten. Een gemiddeld huishouden betaalt bij een 10% hoger gasgebruik op jaarbasis 95 euro meer aan zijn energieleverancier.

Besparingstips

Wat kunt u doen om deze verhoging te beperken?

  • De verwarming een uur voor het slapen gaan uitzetten.
  • Een elektrische deken gebruiken in de plaats van de verwarming aanzetten in de slaapkamer.
  • De verwarmingsradiator uitzetten in ruimtes waar u niet bent.
  • Het verschil tussen dag- en nachttemperatuur beperken tot maximaal zes graden.
  • Isolatiemaatregelen nemen.

De energiekosten zijn niet alleen maar kommer en kwel, volgens Gaslicht.com. Gemiddeld zijn de energieprijzen  in de eerste helft van 2010 licht gedaald, aldus Ben Woldring. Daarnaast zeggen zij dat het juist nu een goed moment is om over te stappen.

Meer informatie

  • Energieprijzenvergelijker
  • Nieuwsbericht Gaslicht.com
  • Meer over overstappen

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 11 januari 2010

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers