Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer bekendheid over energie subsidies noodzakelijk

Geplaatst op 14 jan 2010 , bijgewerkt 14 jan 2010, 23:00

Vereniging Eigen Huis onderschrijft de berichtgeving van Milieu Centraal dat er nog maar weinig bekendheid bij eigenwoningbezitters is over energie ...

Vereniging Eigen Huis onderschrijft de berichtgeving van Milieu Centraal dat er nog maar weinig bekendheid bij eigenwoningbezitters is over energie subsidies. De eigenwoningbezitter moet meer en beter geïnformeerd worden over de mogelijkheden.

De Energiespecial van Vereniging Eigen Huis, die aan 4 miljoen huishoudens is verspreid, heeft ertoe bijgedragen dat ongeveer 15% van de eigenwoningbezitters het artikel in de Energiespecial over de subsidiemogelijkheden bij energiebesparing heeft gelezen.

Hoe energiebesparing stimuleren?

Het ministerie van VROM wil in 2010 met maatregelen komen om mensen aan te zetten tot energiebesparing. Vereniging Eigen Huis vindt dit veel te snel. De vereniging pleit bij het ministerie van VROM voor het volgende:

  • Meer bekendheid geven aan stimuleringsregelingen voor energiebesparing.
  • Langer inzetten van stimuleringsregelingen voor energiebesparing.
  • Betere stimuleringsregelingen voor energiebesparing.
  • Actieve rol gemeenten bij inzet lokale energie subsidiegelden.

  Lees het volledige persbericht met uitleg bij bovenstaande punten.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 15 januari 2010.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers