Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meer bekendheid over energie subsidies noodzakelijk

Geplaatst op 14 jan 2010 , bijgewerkt 14 jan 2010, 23:00

Vereniging Eigen Huis onderschrijft de berichtgeving van Milieu Centraal dat er nog maar weinig bekendheid bij eigenwoningbezitters is over energie ...

Vereniging Eigen Huis onderschrijft de berichtgeving van Milieu Centraal dat er nog maar weinig bekendheid bij eigenwoningbezitters is over energie subsidies. De eigenwoningbezitter moet meer en beter geïnformeerd worden over de mogelijkheden.

De Energiespecial van Vereniging Eigen Huis, die aan 4 miljoen huishoudens is verspreid, heeft ertoe bijgedragen dat ongeveer 15% van de eigenwoningbezitters het artikel in de Energiespecial over de subsidiemogelijkheden bij energiebesparing heeft gelezen.

Hoe energiebesparing stimuleren?

Het ministerie van VROM wil in 2010 met maatregelen komen om mensen aan te zetten tot energiebesparing. Vereniging Eigen Huis vindt dit veel te snel. De vereniging pleit bij het ministerie van VROM voor het volgende:

  • Meer bekendheid geven aan stimuleringsregelingen voor energiebesparing.
  • Langer inzetten van stimuleringsregelingen voor energiebesparing.
  • Betere stimuleringsregelingen voor energiebesparing.
  • Actieve rol gemeenten bij inzet lokale energie subsidiegelden.

  Lees het volledige persbericht met uitleg bij bovenstaande punten.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 15 januari 2010.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.