Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kosten en besparing isoleren spouwmuur niet bekend bij huiseigenaren

Geplaatst op 21 jan 2010 , bijgewerkt 21 jan 2010, 23:00

Woningeigenaren blijken niet te weten hoeveel het kost om een spouwmuur te (laten) isoleren. Dat blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal. Met het i...

Woningeigenaren blijken niet te weten hoeveel het kost om een spouwmuur te (laten) isoleren. Dat blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal. Met het isoleren van een spouwmuur kan een huishouden veel besparen op de energierekening.

Kosten, besparing en terugverdientijd

Eigenaren van hoekwoningen schatten dat spouwmuurisolatie ruim € 2.500,- kost, maar de werkelijke kosten liggen tussen de € 1.600,- en € 1.800,-.
Per m2 kost het isoleren van een spouwmuur € 25,-.  De besparing per m2 per jaar bedraagt ongeveer € 5,-. In vijf jaar is dit terugverdiend.

Verlaagde btw voor isolatiewerkzaamheden

Ongeveer 700.000 koopwoningen van vóór 1976 hebben spouwmuren die niet geïsoleerd zijn. De overheid wil energiebesparing aan woningen stimuleren met stimuleringsregelingen, zoals het verlaagde btw-tarief van 6% voor isolatiewerkzaamheden. Dit verlaagde btw-tarief geldt voor isolatiewerkzaamheden aan woningen die ouder zijn dan twee jaar.

Bron: Milieu Centraal, Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 22 januari 2010.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers