Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Vraag tijdig subsidie voor zonnepanelen aan

Geplaatst op 31 jan 2010 , bijgewerkt 31 jan 2010, 23:00

Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie vanaf 1 maart 2010 weer mogelijk Op 1 maart 2010 treedt de Stimuleringsregeling Duurzame Energiepro...

Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie vanaf 1 maart 2010 weer mogelijk

Op 1 maart 2010 treedt de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie 2010 in werking. Subsidieaanvragen voor zonnepanelen kunnen vanaf die datum weer ingediend worden. Voor subsidie op zonnepanelen in de categorie "Zon-Pv klein", waaronder voornamelijk zonnepanelen voor particulieren vallen, stelt de overheid voor 2010 een bedrag van
69 miljoen euro beschikbaar.

Vraag tijdig uw subsidie voor zonnepanelen aan

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE) 2010 sluit formeel pas op 1 november 2010 om 17.00 uur. Vereniging Eigen Huis verwacht, op grond van ervaringen van de afgelopen jaren, dat het budget al binnen enkele dagen na de start op 1 maart 2010 op zal zijn. Snelle actie is dus noodzakelijk!

Zet uw aanvraag voor subsidie alvast klaar

U kunt uw subsidieaanvraag pas op 1 maart 2010 definitief indienen. Wel kunt u nu al de aanvraag voorbereiden en digitaal klaarzetten op www.agentschapnl.nl/sde (voorheen Senternovem) met uw DigiD code. De subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst. Op de dag dat het budget is uitgeput, wordt onder de aanvragen van die dag geloot.

Vereniging Eigen Huis: meer continuïteit in subsidies nodig

Vereniging Eigen Huis vindt dat veel meer mensen gebruik moeten kunnen maken van de SDE-subsidieregeling. Door het grote succes van de regeling is de bodem van de subsidiepot veel te snel bereikt. De vereniging wil door een andere verdeling van de subsidiegelden meer continuïteit in energiesubsidiemaatregelen.

Voor minder populaire subsidieregelingen, waar geen beroep op wordt gedaan, is vaak veel geld gereserveerd. Die gelden vloeien uiteindelijk weer terug in de overheidskas. Vereniging Eigen Huis vindt dat dit geld zou moeten worden ingezet om de capaciteit van de populaire regelingen, zoals de SDE-regeling, te vergroten.

Bovendien is de aanvraagprocedure dermate ingewikkeld, dat het voor woningeigenaren heel lastig is om de aanvraag administratief in orde te krijgen. Vereniging Eigen Huis vindt dat de aanvraagformulieren door iedereen gemakkelijk in te vullen zouden moeten zijn.

Bron: Vereniging Eigen Huis, Agentschap NL
Amersfoort, 1 februari 2010.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers