Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Makelaars verkopen lucht

Geplaatst op 07 feb 2010 , bijgewerkt 07 feb 2010, 23:00

Kopers appartementen: let op de vierkante meters! Kopers van appartementen krijgen vaak minder woonruimte voor hun geld dan ze wordt voorgespiegeld...

Kopers appartementen: let op de vierkante meters!

Kopers van appartementen krijgen vaak minder woonruimte voor hun geld dan ze wordt voorgespiegeld door de verkopende makelaar. Makelaars houden zich niet aan de norm voor het opmeten van woonoppervlaktes. Delen van een woning die niet bij het woonoppervlak horen, zoals bergingen, balkons en zelfs garages worden door makelaars wel zo gepresenteerd.

Oppervlaktes identieke woningen lopen soms sterk uiteen

Dikwijls worden de verzonnen vierkante meters bruikbaar woonoppervlak gebruikt als rechtvaardiging voor een hoge vraagprijs. Identieke woningen worden ondermeer op funda.nl en websites van makelaars aangeboden met woonoppervlaktes die soms sterk uiteenlopen. De verkopend makelaar is verantwoordelijk voor de juiste informatie over de woning.

Eenduidige richtlijnen voor meten woonoppervlakte

Vereniging Eigen Huis roept de landelijke makelaarsverenigingen op om direct de éénduidige richtlijnen voor het meten van de woonoppervlakte verplicht op te leggen aan hun makelaars. Alleen zó kan de consument eerlijke en vergelijkbare informatie krijgt over de aangeboden woning.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 8 februari 2010.

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media