Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Starters Renteregeling hypotheekproduct van het jaar

Geplaatst op 09 feb 2010 , bijgewerkt 09 feb 2010, 23:00

De Starters Renteregeling is door de bezoekers van het Hypotheken Event gekozen tot hypotheekproduct van 2010. Het product, bedoeld om starters makk...

De Starters Renteregeling is door de bezoekers van het Hypotheken Event gekozen tot hypotheekproduct van 2010. Het product, bedoeld om starters makkelijker aan een eigen woning te helpen, is ontwikkeld door Vereniging Eigen Huis en Social Finance, een samenwerkings-verband van woningcorporaties.

Tien jaar lang 20% korting op hypotheekrente

Bij de Starters Renteregeling krijgt de koper van een corporatiewoning de eerste tien jaar 20% korting op de hypotheekrente. De netto lasten voor de koper liggen daardoor 30% lager dan bij een reguliere hypotheek. De rentekorting wordt door de woningcorporatie voorgeschoten en wordt aan het einde van de looptijd terugbetaald. De voorgeschoten rente mag vrijwel geheel (voor 98,55%) worden afgetrokken van de belasting.

Corporaties die Starters Renteregeling aanbieden

De eerste corporaties die koopwoningen aanbieden met de Starters Renteregeling zijn Trudo in Eindhoven, Woonpartners in Helmond, De Goede Woning in Apeldoorn, De Woningstichting in Wageningen, Vieya in Dongen, Mitros in Utrecht en Standvast Wonen in Nijmegen en Servatius in Maastricht. Inmiddels tonen verschillende andere corporaties belangstelling voor de regeling.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 10 februari 2010

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.