Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Consumentenbelangen in elektriciteits- en gasmarkt beter geborgd

Geplaatst op 10 feb 2010 , bijgewerkt 10 feb 2010, 23:00

Vereniging Eigen Huis heeft in een gezamenlijke actie met de de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW), de Consumentenbond, de Woonbond en A...

Vereniging Eigen Huis heeft in een gezamenlijke actie met de de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW), de Consumentenbond, de Woonbond en Aedes aangedrongen op verbetering van de consumentenbelangen in de elektriciteits- en gasmarkt.

Voor zowel huishoudelijke als zakelijke consumenten zijn van groot belang:

  • de betrouwbaarheid van de netten
  • de regeling van filevorming op de netten
  • de bepaling van uitbreiding van netcapaciteit
  • een transparante verantwoording van de winst- en verliesrekening van en door de publieke netbeheerders

De Tweede Kamer heeft op 9 februari 2010 de Wet Voorrang voor Duurzaam aangenomen waarin deze wensen zijn overgenomen. Dit is goed nieuws voor consumenten.

Vereniging Eigen Huis is verheugd dat alle aanpassingen aan het wetsontwerp die door de gezamenlijke consumentenorganisaties zijn bepleit, met algemene stemmen door de Tweede Kamer zijn aangenomen.

Bron: VEMW, Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 11 februari 2010.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers