Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Consumentenbelangen in elektriciteits- en gasmarkt beter geborgd

Geplaatst op 10 feb 2010 , bijgewerkt 10 feb 2010, 23:00

Vereniging Eigen Huis heeft in een gezamenlijke actie met de de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW), de Consumentenbond, de Woonbond en A...

Vereniging Eigen Huis heeft in een gezamenlijke actie met de de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW), de Consumentenbond, de Woonbond en Aedes aangedrongen op verbetering van de consumentenbelangen in de elektriciteits- en gasmarkt.

Voor zowel huishoudelijke als zakelijke consumenten zijn van groot belang:

  • de betrouwbaarheid van de netten
  • de regeling van filevorming op de netten
  • de bepaling van uitbreiding van netcapaciteit
  • een transparante verantwoording van de winst- en verliesrekening van en door de publieke netbeheerders

De Tweede Kamer heeft op 9 februari 2010 de Wet Voorrang voor Duurzaam aangenomen waarin deze wensen zijn overgenomen. Dit is goed nieuws voor consumenten.

Vereniging Eigen Huis is verheugd dat alle aanpassingen aan het wetsontwerp die door de gezamenlijke consumentenorganisaties zijn bepleit, met algemene stemmen door de Tweede Kamer zijn aangenomen.

Bron: VEMW, Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 11 februari 2010.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.