Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Vereniging Eigen Huis opent meldpunt energiesubsidies

Geplaatst op 02 mrt 2010 , bijgewerkt 02 mrt 2010, 23:00

Subsidiebeleid energiebesparing moet beter aansluiten op consument Vereniging Eigen Huis verzamelt ervaringen en meningen van consumenten over ener...

Subsidiebeleid energiebesparing moet beter aansluiten op consument

Vereniging Eigen Huis verzamelt ervaringen en meningen van consumenten over energiesubsidies en stimuleringsmaatregelen voor energiebesparing.

Meldpunt Energiesubsidies

Gisteren heeft Vereniging Eigen Huis het meldpunt energiesubsidies geopend voor iedereen die gebruik heeft gemaakt van energiesubsidies en andere stimuleringsmaatregelen voor energiebesparing, of die overweegt om daarvoor een aanvraag in te dienen. Met de ervaringen en aanbevelingen van consumenten wil de vereniging bereiken dat de overheid stimuleringsmaatregelen voor energiebesparing aanbiedt die beter aansluiten op de praktijk.

Te vroeg voor verplichtende maatregelen

De overheid probeert de consument op vele manieren te bewegen tot energiebesparing. De meeste subsidieregelingen sorteren echter onvoldoende effect. Daarom verkent de Rijksoverheid momenteel de mogelijkheid om meer verplichtende maatregelen in te zetten. Vereniging Eigen Huis vindt het te vroeg voor dergelijke verplichtingen. Stimulering van energiebesparing op vrijwillige basis heeft volgens de vereniging nog onvoldoende reële kansen gekregen.

Consument interesse in energiebesparing

De consument toont veel interesse in energiebesparing en is wel degelijk bereid om in energiezuiniger wonen te investeren. Dat blijkt onder meer uit het succes van de jaarlijkse Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE). Het totale jaarbudget van 69 miljoen euro voor kleine zonnepanelen was al op de dag van openstelling, 1 maart 2010, overtekend.

Meer informatie

Subsidies en financieringen energie

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 3 maart 2010.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.