Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Vereniging Eigen Huis opent meldpunt energiesubsidies

Geplaatst op 02 mrt 2010 , bijgewerkt 02 mrt 2010, 23:00

Subsidiebeleid energiebesparing moet beter aansluiten op consument Vereniging Eigen Huis verzamelt ervaringen en meningen van consumenten over ener...

Subsidiebeleid energiebesparing moet beter aansluiten op consument

Vereniging Eigen Huis verzamelt ervaringen en meningen van consumenten over energiesubsidies en stimuleringsmaatregelen voor energiebesparing.

Meldpunt Energiesubsidies

Gisteren heeft Vereniging Eigen Huis het meldpunt energiesubsidies geopend voor iedereen die gebruik heeft gemaakt van energiesubsidies en andere stimuleringsmaatregelen voor energiebesparing, of die overweegt om daarvoor een aanvraag in te dienen. Met de ervaringen en aanbevelingen van consumenten wil de vereniging bereiken dat de overheid stimuleringsmaatregelen voor energiebesparing aanbiedt die beter aansluiten op de praktijk.

Te vroeg voor verplichtende maatregelen

De overheid probeert de consument op vele manieren te bewegen tot energiebesparing. De meeste subsidieregelingen sorteren echter onvoldoende effect. Daarom verkent de Rijksoverheid momenteel de mogelijkheid om meer verplichtende maatregelen in te zetten. Vereniging Eigen Huis vindt het te vroeg voor dergelijke verplichtingen. Stimulering van energiebesparing op vrijwillige basis heeft volgens de vereniging nog onvoldoende reële kansen gekregen.

Consument interesse in energiebesparing

De consument toont veel interesse in energiebesparing en is wel degelijk bereid om in energiezuiniger wonen te investeren. Dat blijkt onder meer uit het succes van de jaarlijkse Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE). Het totale jaarbudget van 69 miljoen euro voor kleine zonnepanelen was al op de dag van openstelling, 1 maart 2010, overtekend.

Meer informatie

Subsidies en financieringen energie

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 3 maart 2010.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers