Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Subsidie aanvragen voor zonneboilers nog mogelijk

Geplaatst op 15 mrt 2010 , bijgewerkt 15 mrt 2010, 23:00

Subsidie aanvragen voor zonneboilers is nog steeds mogelijk. De subsidiepot van 32 miljoen euro voor 2010 voor zonneboilers is nog voor de helft gev...

Subsidie aanvragen voor zonneboilers is nog steeds mogelijk. De subsidiepot van
32 miljoen euro voor 2010 voor zonneboilers is nog voor de helft gevuld. Begin maart 2010 was de subsidie voor zonnepanelen die stroom leveren al binnen één dag overtekend.

Opbrengsten en kosten zonneboiler

De kosten van een zonneboiler liggen tussen de € 2.500 en € 5.000 (dit is exclusief de combiketel). Een zonneboilercombi is het duurst. De terugverdientijd (zonder subsidie) is ongeveer 30 jaar. Dat staat gelijk aan de levensduur van een zonneboiler. Zonder subsidies zijn de aanschafkosten van een zonneboiler gedurende de levensduur eigenlijk niet terug te verdienen.

Subsidie aanvragen

U kunt subsidie aanvragen voor de aanschaf van een zonneboiler in uw woning, mits deze vóór 1 januari 2008 is gebouwd. Voor het installeren van een zonneboiler kunt u gebruik maken van de subsidieregeling Duurzame warmte.

Eigen Huis Video

Hoe vraag ik subsidie aan voor energiebesparende maatregelen? Bekijk het antwoord in onderstaande video.

Meer informatie

Lees meer over zonneboilers

Subsidieregeling Duurzame warmte

Herinnering: vraag tijdig subsidie aan voor zonnepanelen

Bron: Milieu Centraal, Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 16 maart 2010.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers