Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Budget koopsubsidie sneller op dan verwacht

Geplaatst op 24 mrt 2010 , bijgewerkt 24 mrt 2010, 23:00

De pot voor de koopsubsidie is bijna leeg. Dat heeft minister Van Middelkoop op 23 maart 2010 aan de Tweede Kamer laten weten. Eerder meldde de mini...

De pot voor de koopsubsidie is bijna leeg. Dat heeft minister Van Middelkoop op 23 maart 2010 aan de Tweede Kamer laten weten. Eerder meldde de minister dat het budget hoogstwaarschijnlijk eind mei op zou zijn. Door het succes van de subsidieregeling komen er steeds meer aanvragen binnen, waardoor het geld er naar verwachting half april al doorheen is.

Starters de dupe

Koopsubsidie is een onbelaste tegemoetkoming in de hypotheeklasten, die het voor starters vaak mogelijk kan maken om een woning te kopen. Zij zullen dan ook vooral de dupe zijn van het afschaffen van de koopsubsidie. En dat terwijl juist op dit moment alle hoop gevestigd is op deze groep. Starters kunnen namelijk kopen zonder dat zij gehinderd worden door een oude woning die eerst moet worden verkocht. Voor lagere inkomens is de koopsubsidie hierbij een belangrijk hulpmiddel.

Resterende aantal aanvragen

Agentschap NL, de uitvoeringsinstantie van de koopsubsidieregeling, geeft op haar site aan hoeveel aanvragen nog ongeveer kunnen worden toegekend. Aanvragen worden op volgorde van indiening behandeld totdat het budget op is. Het resterende budget op 25 maart 2010 is voldoende voor ongeveer 1.510 aanvragen. De laatste tijd worden ongeveer 120 aanvragen per dag ingediend.

Bron: Vereniging Eigen Huis 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.