Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Beperking renteaftrek raakt ook huurders

Geplaatst op 15 apr 2010 , bijgewerkt 15 apr 2010, 22:00

Vereniging Eigen Huis publiceert op 16 april 2010 een open brief aan huurders. Als de hypotheekrenteaftrek wordt beperkt, heeft dit niet alleen gevo...

Vereniging Eigen Huis publiceert op 16 april 2010 een open brief aan huurders. Als de hypotheekrenteaftrek wordt beperkt, heeft dit niet alleen gevolgen voor eigenaren van een eigen woning. “Ook huurders zullen de negatieve gevolgen merken. Met de verkiezingen in het vooruitzicht willen wij hen daarop attent maken," aldus Marlies Pernot, algemeen directeur van Vereniging Eigen Huis.

Gevolgen waardedaling

Een eenzijdige beperking van de renteaftrek maakt het kopen en bewonen van een eigen huis duurder. De waarde van woningen zal dalen, waardoor het aantal verhuizingen afneemt en minder nieuwe koopwoningen worden gebouwd. Dan worden ook minder sociale huurwoningen gebouwd, want zonder de winst op koopwoningen komt de financiering daarvan niet rond.

Minder doorstroom

De kansen voor huurders die een woning willen kopen, nemen alleen maar af als woningbezitters blijven zitten waar ze zitten. Dus ook in de sociale huursector zal de doorstroming verder afnemen. Er valt dan voor iedereen minder te kiezen. Het is daarom van groot belang dat u zich laat horen. Dus huurders, vul de peiling hypotheekrenteaftrek vandaag nog in!

Meer informatie

Open brief aan huurder (pdf)

Visie 'Woningmarkt in beweging' (pdf)

Dossier hypotheekrenteaftrek

Bron: Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers