Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Minister Van der Hoeven: Slimme meter nuttig maar niet verplicht

Geplaatst op 28 apr 2010 , bijgewerkt 28 apr 2010, 22:00

Minister Maria van der Hoeven heeft maandag 26 april 2010 een aangepast voorstel naar de Tweede Kamer gestuurd voor invoering van de slimme meter. H...

Minister Maria van der Hoeven heeft maandag 26 april 2010 een aangepast voorstel naar de Tweede Kamer gestuurd voor invoering van de slimme meter. Het voorstel voorziet onder andere in een betere bescherming van persoonsgegevens. Tevens is er geen sprake meer van een verplichting van de meter.

Standpunt

Uit onderzoek onder ruim 3.300 leden van Vereniging Eigen Huis blijkt dat een groot deel positief is over de slimme meter. Vereniging Eigen Huis is dan ook voorstander van de slimme meter, mits deze:

  • niet verplicht is;
  • kan bijdragen aan bewustwording van energie en energiebesparing;
  • geen extra kosten voor de consument met zich meebrengt.

Besparingen

Slimme meters kunnen leiden tot besparingen. De vraag is echter in welke mate dit gebeurt. Niet alle consumenten zullen even hard geprikkeld worden door zo’n meter. Daarbij is van invloed hoe de meter het verbruik aan de consument presenteert. Het is belangrijk direct en in een oogopslag inzicht te krijgen in het verbruik. Ook besparingstips in euro’s helpen daarbij.

Vereniging Eigen Huis volgt de ontwikkelingen van de slimme meter op de voet.

Meer informatie

Slimme meters

Bron: Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers