Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Vrees voor vage kosten drinkwater

Geplaatst op 10 mei 2010 , bijgewerkt 10 mei 2010, 22:00

Het voorgestelde besluit over drinkwater maakt een einde aan bescherming van consumenten. Het kabinet is vaag over de kosten van drinkwater en geeft...

Het voorgestelde besluit over drinkwater maakt een einde aan bescherming van consumenten. Het kabinet is vaag over de kosten van drinkwater en geeft geen gehoor aan de eis van de Tweede Kamer voor kostengeorienteerde tarieven voor drinkwater.

Brief aan Tweede Kamer

De Consumentenbond roept in een gezamenlijke brief met Vereniging Eigen Huis en Vereniging Energie- en Watergebruikers (VEMW) de Tweede Kamer op om in te grijpen.

Bescherming tegen hoge tarieven

Consumenten hebben bij een monopolie op een eerste levensbehoefte recht op effectieve bescherming tegen te hoge tarieven. In het verleden is al aangetoond dat de drinkwatersector op dit punt niet functioneert. De nieuwe wetgeving moest een einde maken aan overwinsten. Met het voorgestelde drinkwaterbesluit dreigt het kabinet zich wederom onvoldoende in te zetten voor de bescherming van drinkwaterconsumenten.

Oproep aan de Tweede Kamer

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op te verzoeken om een fundamentele discussie met de Minister van VROM. Doel is om te voorkomen dat consumenten in de kou komen te staan. De oproep zal in de procedurevergadering van 12 mei 2010 plaatsvinden.

Meer informatie

Brief aan de Tweede Kamer (pdf)

Bron Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers