Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Discussie koopsubsidie Vereniging Eigen Huis leidt tot kamerbesluit

Geplaatst op 18 mei 2010 , bijgewerkt 18 mei 2010, 22:00

De Tweede Kamer wil coulance voor de 1353 huizenkopers die dachten in aanmerking te kunnen komen voor een koopsubsidie maar buiten de boot vielen. Z...

De Tweede Kamer wil coulance voor de 1353 huizenkopers die dachten in aanmerking te kunnen komen voor een koopsubsidie maar buiten de boot vielen. Zij moeten alsnog aanspraak kunnen maken op de regeling. Een meerderheid van de Tweede Kamer (CDA, PvdA, GroenLinks en VVD) wil demissionair minister Eimert van Middelkoop (Wonen) daartoe bewegen. Dat bleek vandaag tijdens een debat.

Huizenkopers te laat geïnformeerd

De huizenkopers tekenden een koopovereenkomst met het idee subsidie van de overheid te krijgen. De daarvoor bestemde pot was echter al leeg. De mensen zouden daarover onvoldoende geïnformeerd zijn door de overheidsinstantie Agentschap NL, de uitvoeringsorganisatie van de koopsubsidie. Van Middelkoop wil nog even uitzoeken of er juridische bezwaren kleven aan een coulanceregeling, die hem ongeveer 10 miljoen euro zal kosten. De Kamer geeft hem tot donderdag om een en ander uit te zoeken.

Vereniging Eigen Huis doet beroep op Kabinet

Vereniging Eigen Huis startte op 30 maart 2010 de discussie over de afschaf van de koopsubsidie en kwam 6 mei naar buiten met het bericht dat Agentschap NL de sluitingsdatum van koopsubsidie laat gemeld heeft, waardoor koopstarters, hypotheekadviseurs en geldverstrekkers op het verkeerde been werden gezet. De vereniging deed toen een dringend beroep op het Kabinet om iedereen die gedupeerd wordt door de onjuiste berichtgeving over het einde van de koopsubsidie tegemoet te komen met een coulanceregeling.

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis: Voortijdig einde koopsubsidie brengt starters in problemen

Vereniging Eigen Huis: Wankele woningmarkt wordt onderuit gehaald

Budget koopsubsidie sneller op dan verwacht

Koopsubsidieregeling

Bron: Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers