Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Prijsdaling koopwoningen zwakt verder af

Geplaatst op 20 mei 2010 , bijgewerkt 20 mei 2010, 22:00

Verkochte bestaande koopwoningen in april gemiddeld 2,2 procent goedkoper dan in april 2009. Prijsdaling koopwoningen kleiner De prijsdaling is klein...

Verkochte bestaande koopwoningen in april gemiddeld 2,2 procent goedkoper dan in april 2009.

Prijsdaling koopwoningen kleiner

De prijsdaling is kleiner dan in maart, toen was het prijsniveau nog 3,5 procent lager dan in maart 2009. De prijsdalingen over een 12-maandse periode zijn in de afgelopen drie maanden steeds kleiner geworden.

Alle koopwoningtypen

De prjsdaling ten opzichte van een jaar geleden raakte alle koopwoningtypen. Voor twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen was de daling respectievelijk 4,5 en 2,9 procent. Appartementen daalden minder sterk in pijs, 0,6 procent.

Verschillen per provincie

Alleen in Friesland zijn de prijzen het afgelopen jaar gestegen met 0,6 procent. In alle andere provincies daalden de huizenprijzen. De grootste dalingen kende de pronicie Zeeland, koophuizen waren daar 4,2 procent goedkoper. Ten opzichte van maart 2010 stegen de prijzen in alle provincies met gemiddeld 0,8%. In Overijssel bedroeg de stijging 1,4 procent. Alleen in Zeeland werden in een maand tijd koophuizen gemiddeld 1,9 procent goedkoper.

Toename transacties

Het aantal transacties nam met 10 procent toe ten opzichte van april 2009 tot 11.000 in april 2010. De toename was het sterkst bij twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, maar was bij alle woningtypen zichtbaar.

Bron:  CBS, Kadaster

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.