Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Antikraakwet ook in Eerste Kamer aangenomen

Geplaatst op 31 mei 2010 , bijgewerkt 31 mei 2010, 22:00

In navolging van de Tweede Kamer heeft ook de Eerste Kamer vandaag een initiatiefwetsvoorstel aangenomen dat kraken streng aanpakt en leegstand wil t...

In navolging van de Tweede Kamer heeft ook de Eerste Kamer vandaag een initiatiefwetsvoorstel aangenomen dat kraken streng aanpakt en leegstand wil tegengaan.

Kraken strafbaar

Kraken wordt in de nieuwe wet als misdrijf strafbaar, ongeacht de duur van de leegstand. Gemeenten krijgen meer mogelijkheden om leegstand van gebouwen die geen woonruimte zijn tegen te gaan. Voor woonruimte hebben gemeenten die mogelijkheden al. Het wetsvoorstel werd in de Eerste Kamer aangenomen met steun van VVD, CDA, SGP en ChristenUnie.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.