Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Antikraakwet ook in Eerste Kamer aangenomen

Geplaatst op 31 mei 2010 , bijgewerkt 31 mei 2010, 22:00

In navolging van de Tweede Kamer heeft ook de Eerste Kamer vandaag een initiatiefwetsvoorstel aangenomen dat kraken streng aanpakt en leegstand wil t...

In navolging van de Tweede Kamer heeft ook de Eerste Kamer vandaag een initiatiefwetsvoorstel aangenomen dat kraken streng aanpakt en leegstand wil tegengaan.

Kraken strafbaar

Kraken wordt in de nieuwe wet als misdrijf strafbaar, ongeacht de duur van de leegstand. Gemeenten krijgen meer mogelijkheden om leegstand van gebouwen die geen woonruimte zijn tegen te gaan. Voor woonruimte hebben gemeenten die mogelijkheden al. Het wetsvoorstel werd in de Eerste Kamer aangenomen met steun van VVD, CDA, SGP en ChristenUnie.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers