Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Bank of Scotland werkt zonder Nederlandse garantieregeling

Geplaatst op 06 jun 2010 , bijgewerkt 06 jun 2010, 22:00

Voor de eerste keer sinds de ondergang van Icesave gaat een buitenlandse bank in Nederland spaargeld ophalen zonder de Nederlandse garantieregeling. ...

Voor de eerste keer sinds de ondergang van Icesave gaat een buitenlandse bank in Nederland spaargeld ophalen zonder de Nederlandse garantieregeling. De Bank of Scotland - niet te verwarren met Royal Bank of Scotland - maakt voor zijn spaarrekening namelijk geen gebruik van het Nederlandse depositogarantiestelsel. Bij een eventueel faillissement moeten spaarders bij de Britse centrale bank hun geld reclameren.

De Britse garantie is op dit moment minder ruim dan de Nederlandse dekking. Waar in Nederland maximaal 100 duizend euro wordt vergoed, biedt de Bank of Scotland maximaal 50 duizend euro.

De spaarders lopen bij Bank of Scotland bovendien een wisselkoersrisico. Officieel bedraagt de dekking 50 duizend pond. Als echter de koers van het pond na inleg van het spaargeld zou dalen, krijgen de spaarders in euro's minder geld uitgekeerd. Om toch te voldoen aan de Europese richtlijn die bepaalt dat landen minimaal 50 duizend euro moeten garanderen, zal Bank of Scotland bij een sterke devaluatie van het pond wel 50 duizend euro uitkeren.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.