Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Bank of Scotland werkt zonder Nederlandse garantieregeling

Geplaatst op 06 jun 2010 , bijgewerkt 06 jun 2010, 22:00

Voor de eerste keer sinds de ondergang van Icesave gaat een buitenlandse bank in Nederland spaargeld ophalen zonder de Nederlandse garantieregeling. ...

Voor de eerste keer sinds de ondergang van Icesave gaat een buitenlandse bank in Nederland spaargeld ophalen zonder de Nederlandse garantieregeling. De Bank of Scotland - niet te verwarren met Royal Bank of Scotland - maakt voor zijn spaarrekening namelijk geen gebruik van het Nederlandse depositogarantiestelsel. Bij een eventueel faillissement moeten spaarders bij de Britse centrale bank hun geld reclameren.

De Britse garantie is op dit moment minder ruim dan de Nederlandse dekking. Waar in Nederland maximaal 100 duizend euro wordt vergoed, biedt de Bank of Scotland maximaal 50 duizend euro.

De spaarders lopen bij Bank of Scotland bovendien een wisselkoersrisico. Officieel bedraagt de dekking 50 duizend pond. Als echter de koers van het pond na inleg van het spaargeld zou dalen, krijgen de spaarders in euro's minder geld uitgekeerd. Om toch te voldoen aan de Europese richtlijn die bepaalt dat landen minimaal 50 duizend euro moeten garanderen, zal Bank of Scotland bij een sterke devaluatie van het pond wel 50 duizend euro uitkeren.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers