Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Oprichting Geschillencommissie Verbouwingen

Geplaatst op 06 jun 2010 , bijgewerkt 06 jun 2010, 22:00

Op 1 september 2010 gaat de Geschillencommissie Verbouwingen van start. Stichting BouwGarant, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis hebben hie...

Op 1 september 2010 gaat de Geschillencommissie Verbouwingen van start. Stichting BouwGarant, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis hebben hierover een akkoord bereikt. De komst van de Geschillencommissie Verbouwingen betekent een laagdrempelig loket voor het beslechten van geschillen tussen consumenten en bouwbedrijven.

Met de oprichting van de Geschillencommissie Verbouwingen wordt gehoor gegeven aan een lang gekoesterde wens van politiek, consumentenorganisaties en de bouwsector. Tot op heden is het voor consumenten niet altijd duidelijk wat hun rechten zijn en waar zij terecht kunnen wanneer er een geschil ontstaat. De geschillencommissie met daaraan gekoppeld nieuwe consumentenvoorwaarden betekent voor de consument meer zekerheid en een “loket” waar men terecht kan.

Consumenten die onderhoud, een verbouwing of een restauratie hebben laten uitvoeren door een BouwGarant-aannemer kunnen met hun klacht terecht bij de Geschillencommissie Verbouwingen. Het contract met de aannemer dient op of na 1 september 2010 te zijn gesloten. Alvorens zich te wenden tot de geschillencommissie dient de consument het geschil te melden bij de ondernemer en kan gebruik worden gemaakt van bemiddeling door Stichting BouwGarant.

Het overleg over de oprichting van de Geschillencommissie Verbouwingen vond plaats in de Overleggroep Verbouw van de SER Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg. De Geschillencommissie Verbouwingen wordt ondergebracht bij De Geschillencommissie.

Bron: Bouwend Nederland

Meer informatie

Lees meer over onze verbouwkeuring

Lees meer op de site van Stichting Bouwgarant

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers