Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Prijsdaling bestaande koopwoningen blijft gelijk

Geplaatst op 21 jun 2010 , bijgewerkt 21 jun 2010, 22:00

De verkoopprijzen van bestaande koopwoningen waren in mei 2,2 procent lager dan in mei 2009. De prijsdaling werd de afgelopen maanden steeds kleiner...

De verkoopprijzen van bestaande koopwoningen waren in mei 2,2 procent lager dan in mei 2009. De prijsdaling werd de afgelopen maanden steeds kleiner, maar blijft deze maand gelijk. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS en het Kadaster. Alle typen koopwoningen waren goedkoper dan in mei van het jaar ervoor.

Grootste daling bij vrijstaande woningen

Vrijstaande woningen, over het algemeen het duurste type woning, daalden met 3,7 procent het meest in prijs. De prijsdaling van appartementen was minder sterk, 1,1 procent.

Daling regio-afhankelijk

De ontwikkeling verschilt sterk per regio. Net als vorige maand was Friesland de enige provincie waar de prijzen stegen. Koopwoningen waren daar 0,4 procent duurder dan in mei 2009. Gelderland was de grootste daler, huizen werden daar 3,8 procent goedkoper dan een jaar eerder.

Utrecht grootste daler mei 2010

In mei 2010 lagen de prijzen van verkochte bestaande koopwoningen gemiddeld 0,7 procent lager dan in april 2010. De afgelopen maand daalden de prijzen in acht provincies. Het sterkst was de daling in Utrecht met 1,9 procent. Zeeland liet de sterkste stijging zien met 2,4 procent.

Daling woningtransacties vooral bij tussenwoningen

In mei 2010 kregen bijna 10 duizend woningen een nieuwe eigenaar. Dat is een daling van 3,7 procent ten opzichte van mei 2009. De daling in het aantal transacties is bij alle woningtypen te zien, maar het sterkst bij tussenwoningen. Hiervan liepen de verkopen terug met ruim tien procent. Het totaal aantal verkochte woningen in 2010 tot en met de maand mei bedraagt 49 duizend. Dat is duizend meer dan een jaar eerder.

Meer informatie

Prijsdaling koopwoningen zwakt verder af

Bron: CBS/Kadaster

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.