Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Geen extra geld voor starters op de woningmarkt

Geplaatst op 22 jun 2010 , bijgewerkt 22 jun 2010, 22:00

Demissionair minister van Middelkoop van Wonen, Wijken en Integratie heeft de Tweede Kamer laten weten geen mogelijkheden te zien om extra geld besc...

Demissionair minister van Middelkoop van Wonen, Wijken en Integratie heeft de Tweede Kamer laten weten geen mogelijkheden te zien om extra geld beschikbaar te stellen voor voortzetting van de populaire Koopsubsidie- en VROM-startersleningregelingen.

Aanbod vergroten

De Minister roept in zijn brief woningcorporaties op om waar mogelijk het aanbod van betaalbare woningen voor starters te vergroten. De Minister denkt hierbij aan gericht bouwen voor koopstarters, verkoop van bestaande huurwoningen en het inzetten van verschillende koopvarianten, waarbij onder voorwaarden korting op de koopprijs mogelijk is.

Startersleningen

Gemeenten kunnen nog wel startersleningen verstrekken via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), maar moeten voortaan zelf de kosten hiervan dragen. Tot voor kort betaalde het Rijk 50% mee.
Aanvragen voor startersleningen die na 25 mei bij SVn zijn binnenkomen, worden aangehouden totdat duidelijk is of de betrokken gemeente op eigen kracht met de regeling doorgaat.

Starters belangrijke rol

Vereniging Eigen Huis betreurt het dat de Minister geen middelen heeft vrijgemaakt om de bewezen succesvolle Koopsubsidie- en startersleningen regelingen te continueren. Juist in de huidige economische situatie kunnen starters een belangrijke rol vervullen bij het vlottrekken van de woningmarkt. 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers