Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Lichte prijsdaling koopwoningen

Geplaatst op 20 sep 2010 , bijgewerkt 20 sep 2010, 22:00

De prijzen van koopwoningen lagen in augustus 0,4% lager dan vorig jaar. Woningen worden al anderhalf jaar onafgebroken goedkoper, maar de prijsdali...

De prijzen van koopwoningen lagen in augustus 0,4% lager dan vorig jaar. Woningen worden al anderhalf jaar onafgebroken goedkoper, maar de prijsdaling is dit jaar wel kleiner geworden.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Het aantal verkocht woningen nam toe met 9% tot ruim 10.000 in vergelijking met augustus vorig jaar. In de eerste acht maanden van dit jaar zijn iets meer woningen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.
Woningen worden sinds februari 2009 onafgebroken goedkoper, maar de prijsdaling is in de loop van 2010 wel steeds kleiner geworden. In juli lag de prijsdaling op 0,9%, in juni op 1,4% en in mei op 2,2 %.

Ten opzichte van juli daalden de woningprijzen in augustus met 0,2%. In juli was er nog sprake van een stijging van de woningprijzen op kwartaalbasis, met 0,6%.

Vrijstaande woningen duurder

Voor het eerst in anderhalf jaar zijn vrijstaande woningen duurder geworden, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Verkoopprijzen van dit type woningen steeg met 0,6%. Er werden bijna 17% meer vrijstaande woningen verkocht. Ook appartementen werden duurder, alle andere woningtypen werden goedkoper.

Bron: Financieel Dagblad (CBS)
Den Haag, 21 september 2010

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers