Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Hypotheekadvies moet verder verbeteren

Geplaatst op 20 okt 2010 , bijgewerkt 20 okt 2010, 22:16

Uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat de kwaliteit van het hypotheekadvies beter is geworden, maar ook dat verdere verb...

Uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat de kwaliteit van het hypotheekadvies beter is geworden, maar ook dat verdere verbeterstappen noodzakelijk zijn.

De AFM onderzocht 214 hypotheekadviezen van 21 financiële adviesbedrijven. Er was minder vaak sprake van te hoge hypotheken, de adviezen voor het oversluiten van een bestaande hypotheek waren beter en de adviezen voor vermogensopbouw voor de aflossing van een hypotheek pasten beter bij de klant.

De AFM ziet nog veel ruimte voor verbetering. Van een echte cultuuromslag naar klantgericht adviseren is nog onvoldoende sprake. "Voor een meer fundamentele verbetering moeten adviseurs het klantbelang voorop stellen en dat vraagt om een cultuuromslag die nog niet voldoende zichtbaar is", volgens AFM-bestuurslid Theodor Kockelkoren.

Volgens de AFM komen veel verbeteringen doordat hypotheekadviseurs werken met betere adviessoftware bij het adviseren van hun klanten. Daarnaast signaleert de AFM dat de groep van de meest slechte hypotheekadviseurs kleiner is geworden. Een deel daarvan is gestopt op aandringen van de AFM.

Bron: AFM, 21 oktober 2010

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers