Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Hypotheekadvies moet verder verbeteren

Geplaatst op 20 okt 2010 , bijgewerkt 20 okt 2010, 22:16

Uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat de kwaliteit van het hypotheekadvies beter is geworden, maar ook dat verdere verb...

Uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat de kwaliteit van het hypotheekadvies beter is geworden, maar ook dat verdere verbeterstappen noodzakelijk zijn.

De AFM onderzocht 214 hypotheekadviezen van 21 financiële adviesbedrijven. Er was minder vaak sprake van te hoge hypotheken, de adviezen voor het oversluiten van een bestaande hypotheek waren beter en de adviezen voor vermogensopbouw voor de aflossing van een hypotheek pasten beter bij de klant.

De AFM ziet nog veel ruimte voor verbetering. Van een echte cultuuromslag naar klantgericht adviseren is nog onvoldoende sprake. "Voor een meer fundamentele verbetering moeten adviseurs het klantbelang voorop stellen en dat vraagt om een cultuuromslag die nog niet voldoende zichtbaar is", volgens AFM-bestuurslid Theodor Kockelkoren.

Volgens de AFM komen veel verbeteringen doordat hypotheekadviseurs werken met betere adviessoftware bij het adviseren van hun klanten. Daarnaast signaleert de AFM dat de groep van de meest slechte hypotheekadviseurs kleiner is geworden. Een deel daarvan is gestopt op aandringen van de AFM.

Bron: AFM, 21 oktober 2010

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.