Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Drempel WOZ voor bezwaar en beroep vervallen.

Geplaatst op 25 okt 2010 , bijgewerkt 25 okt 2010, 12:47

Op 22 oktober jl. heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan over de vraag of de zogenoemde Fierensmarge in strijd is met het Europees Verdrag voor de Recht...

Op 22 oktober jl. heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan over de vraag of de zogenoemde Fierensmarge in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). De Hoge Raad heeft aangegeven dat deze drempel in de WOZ om in bezwaar en beroep te gaan, in strijd is met het ongestoord genot van het eigendom zoals dat in het EVRM is geregeld. Daarmee verklaart de Hoge Raad deze drempel buiten toepassing.

De uitspraak heeft tot gevolg dat ook bij een geschil tussen u en de gemeente over een relatief gering waardeverschil van uw woning u in bezwaar en beroep kunt gaan. De uitspraak heeft vooral gevolgen voor de WOZ-waarden die in 2011 worden vastgesteld omdat voor dit jaar in de meeste gevallen de termijn om in bezwaar en beroep te gaan al is verlopen.

Voor meer informatie over de uitspraak van de Hoge Raad en de gevolgen daarvan vindt u op rechtspraak.nl

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.