Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Drempel WOZ voor bezwaar en beroep vervallen.

Geplaatst op 25 okt 2010 , bijgewerkt 25 okt 2010, 12:47

Op 22 oktober jl. heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan over de vraag of de zogenoemde Fierensmarge in strijd is met het Europees Verdrag voor de Recht...

Op 22 oktober jl. heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan over de vraag of de zogenoemde Fierensmarge in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). De Hoge Raad heeft aangegeven dat deze drempel in de WOZ om in bezwaar en beroep te gaan, in strijd is met het ongestoord genot van het eigendom zoals dat in het EVRM is geregeld. Daarmee verklaart de Hoge Raad deze drempel buiten toepassing.

De uitspraak heeft tot gevolg dat ook bij een geschil tussen u en de gemeente over een relatief gering waardeverschil van uw woning u in bezwaar en beroep kunt gaan. De uitspraak heeft vooral gevolgen voor de WOZ-waarden die in 2011 worden vastgesteld omdat voor dit jaar in de meeste gevallen de termijn om in bezwaar en beroep te gaan al is verlopen.

Voor meer informatie over de uitspraak van de Hoge Raad en de gevolgen daarvan vindt u op rechtspraak.nl

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media