Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Echtscheiders behouden recht op hypotheekrenteaftrek

Geplaatst op 17 nov 2010 , bijgewerkt 17 nov 2010, 15:02

Een wijziging van het partnerbegrip voor de inkomstenbelasting per 1 januari 2011 dreigde voor eigenwoningbezitters die in scheiding liggen financie...

Een wijziging van het partnerbegrip voor de inkomstenbelasting per 1 januari 2011 dreigde voor eigenwoningbezitters die in scheiding liggen financieel nadelig uit te pakken. Zou een van de partners de woning verlaten, dan zou deze geen recht op hypotheekrenteaftrek meer hebben zolang het verzoek tot echtscheiding nog niet bij de rechter ligt. Momenteel heeft de vertrekkende partner dit recht onder bepaalde voorwaarden wel.

Staatssecretaris Weekers (Financiën) vindt het ongewenst dat de echtscheidingsregeling door de wijzigingen op het gebied van het fiscaal partnerschap wordt beperkt. Hij heeft aangegeven de wetgeving per 1 januari 2011 aan te passen, zodat het recht op hypotheekrenteaftrek voor de vertrekker blijft gelden vanaf het moment dat er sprake is van duurzaam gescheiden leven. Met deze wetswijziging zal in 2011 een beroep op de echtscheidingsregeling onder dezelfde omstandigheden mogelijk blijven.

Bron
Ministerie van Financien

 

Meer informatie
Hypotheekrenteaftrek en scheidingsregeling

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers