Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Echtscheiders behouden recht op hypotheekrenteaftrek

Geplaatst op 17 nov 2010 , bijgewerkt 17 nov 2010, 15:02

Een wijziging van het partnerbegrip voor de inkomstenbelasting per 1 januari 2011 dreigde voor eigenwoningbezitters die in scheiding liggen financie...

Een wijziging van het partnerbegrip voor de inkomstenbelasting per 1 januari 2011 dreigde voor eigenwoningbezitters die in scheiding liggen financieel nadelig uit te pakken. Zou een van de partners de woning verlaten, dan zou deze geen recht op hypotheekrenteaftrek meer hebben zolang het verzoek tot echtscheiding nog niet bij de rechter ligt. Momenteel heeft de vertrekkende partner dit recht onder bepaalde voorwaarden wel.

Staatssecretaris Weekers (FinanciĆ«n) vindt het ongewenst dat de echtscheidingsregeling door de wijzigingen op het gebied van het fiscaal partnerschap wordt beperkt. Hij heeft aangegeven de wetgeving per 1 januari 2011 aan te passen, zodat het recht op hypotheekrenteaftrek voor de vertrekker blijft gelden vanaf het moment dat er sprake is van duurzaam gescheiden leven. Met deze wetswijziging zal in 2011 een beroep op de echtscheidingsregeling onder dezelfde omstandigheden mogelijk blijven.

Bron
Ministerie van Financien

 

Meer informatie
Hypotheekrenteaftrek en scheidingsregeling

 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden