Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Keurmerk geeft nieuwbouwkoper zekerheid over garantieregeling

Geplaatst op 01 dec 2010 , bijgewerkt 01 dec 2010, 10:45

Huizenkopers kunnen voortaan door het Keurmerk Stichting GarantieWoning in één oogopslag zien of hun beoogde nieuwbouwhuis met een veilige garantier...

Huizenkopers kunnen voortaan door het Keurmerk Stichting GarantieWoning in één oogopslag zien of hun beoogde nieuwbouwhuis met een veilige garantieregeling gebouwd gaat worden. Woningborg N.V., N.V. Waarborgmaatschappij Stiwoga en Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK) zijn de eerste waarborgende instanties die dit keurmerk mogen voeren.
Deze keurmerkverleningen betekenen dat ruim 90% van de nieuwbouwkoopwoningen onder dit label gaat worden gerealiseerd.

Om het keurmerk van de Stichting GarantieWoning te kunnen verkrijgen moet de garantieregeling onder meer voorzien in het gebruik van de model koop-/aannemingsovereenkomst, een afdoende faillissementswaarborg kennen, een goede garantieregeling bij gebreken en een laagdrempelige, onafhankelijke geschillenbeslechting bieden.

De Stichting GarantieWoning die dit keurmerk verstrekt, is opgericht door Vereniging Eigen Huis, Bouwend Nederland, NEPROM en de NVB.
De Stichting GarantieWoning stelt zich ten doel de kwaliteit van de nieuw te bouwen huizen en het vertrouwen tussen koper en verkoper van een nieuwbouwhuis te bevorderen. De stichting staat onder voorzitterschap van Mr. Frank van Loon, oud directeur Collectief Ledenbelang van Vereniging Eigen Huis.

Stichting Garantiewoning

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers