Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Koolmonoxide gevaar appartementen

Geplaatst op 02 dec 2010 , bijgewerkt 02 dec 2010, 14:00

VROM-inspectie constateert problemen met de luchtafvoer in appartementen gebouwd tussen 1970 en 1995. Afvoersystemen doorgeroest Veel leidingen voor ...

VROM-inspectie constateert problemen met de luchtafvoer in appartementen gebouwd tussen 1970 en 1995.

Afvoersystemen doorgeroest

Veel leidingen voor afvoer van lucht en rookgas in flats blijken te zijn doorgeroest waardoor er gaten ontstaan. Dit is gevaarlijk omdat daardoor rookgassen en koolmonoxide in woningen terecht kunnen komen. Omwille van de gezondheid van de bewoners moeten deze afvoersystemen gerenoveerd worden.

Waarschuwing voor Vereniging van Eigenaars

Naar schatting gaat het om tienduizenden gebouwen. Behalve bij de hierboven genoemde bouwperiode komt het probleem vooral voor bij middenhoogbouw (3-5 bouwlagen). Het gaat om mechanische ventilatiesystemen waarbij een centrale ventilator op het dak de ventilatielucht en de rookgassen afzuigt. De afvoerkanalen zijn veelal gemaakt van gespiraliseerde metalen buizen. Deze zogenaamde MVS-systemen zijn aan de buitenkant van het gebouw te herkennen aan de ventilatoropbouw op het dak met luchtinlaatroosters aan de zijkant of direct ernaast op het dak.

Advies

VROM raadt alle VvE’s van mogelijke risicoflats aan om een onderzoek te laten uitvoeren door een erkend installatiebedrijf. Laat dan ook meteen onderzoeken of de beveiliging van de centrale afzuigventilator is aangesloten op alle cv-ketels. Bekijk de uitgebreide informatie op www.vrominspectie.nl.

Alles over VvE's

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.