Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Verhagen knikkert kleine zonnestroom installaties uit de SDE-regeling

Geplaatst op 03 dec 2010 , bijgewerkt 03 dec 2010, 13:51

Minister Maxime Verhagen (Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, CDA) wil iedere euro die hij uitgeeft voor de Stimuleringsregeling D...

Minister Maxime Verhagen (Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, CDA) wil iedere euro die hij uitgeeft voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) zo efficiënt mogelijk besteden. De subsidieregeling wordt daarom omgevormd om op korte termijn zoveel mogelijk "meters te maken". Alles is gericht op het nakomen van de Europese verplichting van 14% duurzame energie in 2020. Dit houdt in dat er rigoureuze wijzigingen zullen worden doorgevoerd in de toekomstige SDE+ regeling.

De wijziging waar de eigenwoningbezitters het meeste van zullen merken is het schrappen van kleinschalige zonnestroominstallaties, welke voorheen de populairste categorie uit de oude SDE-regeling betrof. Volgens kabinet Rutte was de subsidiëring van kleinschalige zonnestroominstallaties een enorm arbeidsintensieve klus, welke niet strookt met de andere doelen uit het regeerakkoord zoals de aangekondigde bezuinigingen bij de overheid.

Bron: Energeia.nl

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.