Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Verhagen knikkert kleine zonnestroom installaties uit de SDE-regeling

Geplaatst op 03 dec 2010 , bijgewerkt 03 dec 2010, 13:51

Minister Maxime Verhagen (Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, CDA) wil iedere euro die hij uitgeeft voor de Stimuleringsregeling D...

Minister Maxime Verhagen (Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, CDA) wil iedere euro die hij uitgeeft voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) zo efficiƫnt mogelijk besteden. De subsidieregeling wordt daarom omgevormd om op korte termijn zoveel mogelijk "meters te maken". Alles is gericht op het nakomen van de Europese verplichting van 14% duurzame energie in 2020. Dit houdt in dat er rigoureuze wijzigingen zullen worden doorgevoerd in de toekomstige SDE+ regeling.

De wijziging waar de eigenwoningbezitters het meeste van zullen merken is het schrappen van kleinschalige zonnestroominstallaties, welke voorheen de populairste categorie uit de oude SDE-regeling betrof. Volgens kabinet Rutte was de subsidiƫring van kleinschalige zonnestroominstallaties een enorm arbeidsintensieve klus, welke niet strookt met de andere doelen uit het regeerakkoord zoals de aangekondigde bezuinigingen bij de overheid.

Bron: Energeia.nl

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden