Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Prijzen koopwoningen dalen verder

Geplaatst op 21 dec 2010 , bijgewerkt 21 dec 2010, 14:25

Verkochte bestaande koopwoningen waren in november gemiddeld 1,1 procent goedkoper dan in november 2009. De prijsdaling was gelijk aan die van oktob...

Verkochte bestaande koopwoningen waren in november gemiddeld 1,1 procent goedkoper dan in november 2009. De prijsdaling was gelijk aan die van oktober. De prijzen zijn al bijna twee jaar lang onafgebroken lager dan een jaar eerder. Dit blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen van het CBS en het Kadaster. Deze index stond in november 7 procent lager dan in augustus 2008, toen deze het hoogste niveau ooit bereikte.

Twee-onder-een-kapwoningen zijn in november het meeste in prijs gedaald. De verkoopprijzen hiervan lagen 1,8 procent lager dan in november 2009. Ook appartementen, tussenwoningen en hoekwoningen waren goedkoper. Vrijstaande woningen waren nagenoeg even duur als een jaar eerder.

Regionaal bezien zijn de verschillen in prijsontwikkeling groot. In Overijssel stegen de prijzen met 1,5 procent en ook in Friesland en Zeeland waren de prijzen hoger dan een jaar eerder. In alle andere provincies waren ze lager. In Flevoland was de prijsdaling met 3,7 procent het grootst.

Ook ten opzichte van oktober 2010 daalden de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen. Met 0,3 procent was deze daling wel iets kleiner dan die van oktober ten opzichte van september, die 0,5 procent bedroeg.

In november wisselden ruim 10 duizend bestaande woningen van eigenaar. Dat is 1 procent meer dan in november 2009. Er werden meer duurdere typen woningen verkocht dan een jaar eerder, maar iets minder appartementen en tussenwoningen. In de eerste elf maanden van 2010 werden er evenveel woningen verkocht als in dezelfde periode in 2009.

Bron: CBS

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers