Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Energielabel slaat niet aan

Geplaatst op 23 dec 2010 , bijgewerkt 23 dec 2010, 09:00

Slechts één op de vijf verkochte huizen heeft een energielabel. Dat blijkt uit cijfers van agentschapNL. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig...

Slechts één op de vijf verkochte huizen heeft een energielabel. Dat blijkt uit cijfers van agentschapNL. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is en is sinds drie jaar verplicht bij de verkoop van een huis. Op het ontbreken van een label staan echter geen sancties. Energiebedrijven pleiten daarom nu voor strengere regels en boetes.

Te vroeg voor sancties

Vereniging Eigen Huis vindt het nog te vroeg voor sancties. Uit onderzoek blijkt dat er nog te vaak fouten worden gemaakt bij de opname van de woning. Dit komt door onduidelijke richtlijnen maar ook door onnauwkeurigheid van adviseurs. Vereniging Eigen Huis vindt dat de kwaliteit van het energielabel bewezen moet zijn en consumenten weer vertrouwen in het label moeten kunnen hebben.

Vereniging Eigen Huis verstrekt nu zelf labels bij Energiebesparingsadviezen. Met een strenge kwaliteitscontrole willen we een voorbeeld vormen in het verstrekken van energielabels zodat het label een reële kans krijgt om zijn toegevoegde waarde te bewijzen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers