Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Energielabel niet verplicht

Geplaatst op 21 mrt 2011 , bijgewerkt 21 mrt 2011, 11:00

Vereniging Eigen Huis heeft effectief gelobbyd tegen een verplicht energielabel. Het idee van minister Donner om de verkoop van huizen zonder en...

Vereniging Eigen Huis heeft effectief gelobbyd tegen een verplicht energielabel. Het idee van minister Donner om de verkoop van huizen zonder energielabel te blokkeren, is voorlopig van de baan! Dus: geen straf voor wie zijn woning zonder energielabel wil verkopen.

Alternatief

De vereniging vindt de straf die de minister wilde opleggen veel te zwaar en onnodig. De vereniging heeft de Tweede Kamer een alternatief voorgesteld: geef elke woning in Nederland een gratis basislabel op basis van het bouwjaar. Hierdoor worden sancties overbodig, immers elke woning voldoet dan op slag aan de wet. Bovendien worden huiseigenaren die energiebesparende maatregelen hebben getroffen hierdoor geprikkeld om een actueel label aan te vragen, als zij hun huis voor een goede prijs willen verkopen. Dit voorstel heeft ertoe geleid dat de plannen van minister Donner zijn uitgesteld tot nader order.

Kwalitatief goed energielabel

Vereniging Eigen Huis bepleit dat huiseigenaren zo veel mogelijk gestimuleerd moeten worden om tot energiebesparende maatregelen over te gaan. Een kwalitatief goed energielabel kan hiertoe een uitstekend hulpmiddel zijn, maar mag niet met zo'n zware sanctie worden afgedwongen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers