Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Verwachte stijging energietarieven op 1 juli 2011

Geplaatst op 17 jun 2011 , bijgewerkt 17 jun 2011, 10:00

Zowel Nuon als Delta voorzien een tariefsverhoging per 1 juli 2011. De energieleveranciers zijn de eersten die uitsluitsel geven over de tariefwijzi...

Zowel Nuon als Delta voorzien een tariefsverhoging per 1 juli 2011. De energieleveranciers zijn de eersten die uitsluitsel geven over de tariefwijzigingen voor stroom en gas.

De stijging komt doordat de inkoopprijzen van gas, steenkool en olie in de afgelopen maanden flink zijn gestegen. Deze verhoogde inkoopprijzen werken vanaf 1 juli 2011 door in de prijzen die de consument betaalt voor stroom en gas. Voor klanten met een vast prijscontract verandert er niets.

Op jaarbasis is een gemiddeld huishouden € 105,- duurder uit. Dat komt door een forse stijging van de gasprijs met ongeveer 15% en een prijsstijging van circa 4% voor stroom.

De inkoopprijzen van gas, steenkool en olie stijgen al een tijdje door de aantrekkende wereldeconomie. Dit soort ontwikkelingen werkt altijd met vertraging door. De consumentenprijzen voor elektriciteit en gas worden twee keer per jaar aangepast, op 1 januari en 1 juli.

Overstappen?

Het is natuurlijk het overwegen waard, om nog voor 1 juli 2011 over te stappen op een gunstiger energiecontract. Geïnteresseerd? Kijk dan eens op de prijsvergelijker van Vereniging Eigen Huis.


Bron : Nuon.nl & Delta.nl

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers