Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Woningmarkt krabbelt op in vierde kwartaal 2010

Geplaatst op 13 jan 2011 , bijgewerkt 13 jan 2011, 14:15

In het laatste kwartaal van vorig jaar registreerde de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) op landelijk niveau een opleving in het aantal koop...

In het laatste kwartaal van vorig jaar registreerde de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) op landelijk niveau een opleving in het aantal kooptransacties. Dit als gevolg van het aantreden van het nieuwe kabinet waardoor zekerheid ontstond over het voortbestaan van de hypotheekrenteaftrek. Ook was er een toename in het aantal kooptransacties doordat er snel nog huizen werden gekocht vóór 1 januari. Vanaf die datum gelden namelijk strengere regels voor het verkrijgen van een hypotheek. Met name lagere inkomens kunnen daardoor minder lenen. Vooral de verkopen in de lagere prijsklassen trokken aan. Het prijsniveau van huizen bleef met een gemiddelde van 230.000 euro nagenoeg stabiel.

Voor 2011 verwacht de NVM nog geen echt herstel van de woningmarkt. De verkoopprijzen kunnen nog licht dalen en het aantal kooptransacties zal stabiel blijven. Vereniging Eigen Huis is hierover minder somber en verwacht dat het aantal woningverkopen dit jaar zal toenemen.

Voor de volledige persberichten van de NVM:
Woningmarkt krabbelt weer op.
Huizenprijzen in vierde kwartaal stabiel

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers