Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Subsidieregeling Rijkspremie Meer Met Minder in 2011 voortgezet

Geplaatst op 08 mrt 2011 , bijgewerkt 08 mrt 2011, 15:00

Vereniging Eigen Huis heeft meerdere malen gepleit voor het in 2011 voortzetten van de subsidieregeling Rijkspremie Meer Met Minder, en zo nu blijk...

Vereniging Eigen Huis heeft meerdere malen gepleit voor het in 2011 voortzetten van de subsidieregeling Rijkspremie Meer Met Minder, en zo nu blijkt met succes. De Rijkspremie Meer met Minder wordt namelijk in 2011 voortgezet. Veel andere landelijke energiesubsidies worden daarentegen niet meer voortgezet. Dat staat in het Plan van Aanpak Energiebesparing Gebouwde Omgeving dat op 25 februari 2011 naar de Tweede Kamer is gestuurd.

De Rijkspremie Meer Met Minder was eerder al een succes. Bewoners en eigenaren die de energiezuinigheid van hun huis verbeteren, kunnen binnenkort weer beroep doen op een premie. Voor de Rijkspremie Meer Met Minder wordt € 10 miljoen beschikbaar gesteld en zal aflopen op 31 december 2011 (tenzij het budget eerder is uitgeput).

In het Plan van Aanpak Gebouwde Omgeving introduceert de overheid ook de nieuwe blok-voor-blok aanpak, die grootschalige collectieve aanpassingen van meerdere woningen moet gaan stimuleren. Hiervoor is € 2,5 miljoen beschikbaar gesteld.

Bron : Rijksoverheid.nl

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers