Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meedenken over ontwikkeling woonwijk in Almere

Geplaatst op 09 mrt 2011 , bijgewerkt 09 mrt 2011, 23:00

In Almere is sinds een paar weken DeBouwfabriek geopend. Hier kan iedereen meedenken over de inrichting van de nieuwe wijk Europakwartier.  ...

In Almere is sinds een paar weken DeBouwfabriek geopend. Hier kan iedereen meedenken over de inrichting van de nieuwe wijk Europakwartier. 

Ideeën

Iedereen met initiatieven of ideeën is welkom om in DeBouwfabriek te komen praten over de ontwikkeling van het Europakwartier (onderdeel van stadsdeel Almere Poort) samen met de gemeente en stedenbouwkundige Willem Jan Neutelings. Deze laatstgenoemde heeft een voorlopig verkavelingsplan voor het Europakwartier gepresenteerd. In DeBouwfabriek staat een werkmaquette van de wijk waarop u uw eigen bouwidee kunt uitproberen.

Definitief plan

Met de aangeleverde ideeën en bouwinitatieven maakt de gemeente een definitief verkavelingsplan dat 22 april in de verkoop gaat. De ideeën die tot en met 11 maart aangeleverd worden, worden meegenomen in dit definitieve plan. Vereniging Eigen Huis juicht dit initiatief van de gemeente toe omdat zij ook een sterk voorstander is van meer keuze en inspraak voor consumenten in de woningbouw.

Workshops

DeBouwfabriek is dagelijks geopend en u kunt er met of zonder afspraak binnenlopen.

Lees meer

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.