Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Staatssecretaris wil betere ventilatie in nieuwbouwwoningen

Geplaatst op 29 mrt 2011 , bijgewerkt 29 mrt 2011, 22:00

Het gaat nog niet goed met de ventilatiesystemen in recente nieuwbouwwoningen (2006 tot 2008). Dat blijkt uit twee onderzoeken uit 2009 en 2010 i...

Het gaat nog niet goed met de ventilatiesystemen in recente nieuwbouwwoningen (2006 tot 2008). Dat blijkt uit twee onderzoeken uit 2009 en 2010 in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (voorheen VROM). In alle onderzochte woningen zijn een of meerdere punten gevonden die niet voldoen aan de eisen. Dat kan voor gezondheidsklachten zorgen bij bewoners.

Staatssecretaris Atsma wil nu daarom betere ventilatiesystemen in woningen. Hij gaat afspraken maken met de bouw- en installatiesector over hoe de kwaliteit van de ventilatie kan worden verhoogd. Vereniging Eigen Huis heeft haar aanbevelingen naar het ministerie gestuurd. Die zijn vrijwel geheel overgenomen.

Vereniging Eigen Huis vindt dat in het kader van betere ventilatiesystemen kopers bij de oplevering van hun nieuwbouwhuis garantie horen te krijgen op de systemen. Kosten waarmee ze te maken krijgen om het ventilatiesysteem te verbeteren moeten niet op hun bord komen. Ook gebruiksaanwijzingen en onderhoudsvoorschriften van de systemen moeten helder zijn en wij pleiten voor een onderhoudsbeurt op kosten van de bouwer na drie maanden om bouw- en inrichtingsvuil uit het systeem te verwijderen.

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media