Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Staatssecretaris wil betere ventilatie in nieuwbouwwoningen

Geplaatst op 29 mrt 2011 , bijgewerkt 29 mrt 2011, 22:00

Het gaat nog niet goed met de ventilatiesystemen in recente nieuwbouwwoningen (2006 tot 2008). Dat blijkt uit twee onderzoeken uit 2009 en 2010 i...

Het gaat nog niet goed met de ventilatiesystemen in recente nieuwbouwwoningen (2006 tot 2008). Dat blijkt uit twee onderzoeken uit 2009 en 2010 in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (voorheen VROM). In alle onderzochte woningen zijn een of meerdere punten gevonden die niet voldoen aan de eisen. Dat kan voor gezondheidsklachten zorgen bij bewoners.

Staatssecretaris Atsma wil nu daarom betere ventilatiesystemen in woningen. Hij gaat afspraken maken met de bouw- en installatiesector over hoe de kwaliteit van de ventilatie kan worden verhoogd. Vereniging Eigen Huis heeft haar aanbevelingen naar het ministerie gestuurd. Die zijn vrijwel geheel overgenomen.

Vereniging Eigen Huis vindt dat in het kader van betere ventilatiesystemen kopers bij de oplevering van hun nieuwbouwhuis garantie horen te krijgen op de systemen. Kosten waarmee ze te maken krijgen om het ventilatiesysteem te verbeteren moeten niet op hun bord komen. Ook gebruiksaanwijzingen en onderhoudsvoorschriften van de systemen moeten helder zijn en wij pleiten voor een onderhoudsbeurt op kosten van de bouwer na drie maanden om bouw- en inrichtingsvuil uit het systeem te verwijderen.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.