Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Energieverbruik 2010 torenhoog

Geplaatst op 21 apr 2011 , bijgewerkt 21 apr 2011, 11:00

Het totale energieverbruik in Nederland is nog nooit zo hoog geweest als in 2010. Oorzaken zijn het economisch herstel en het koude winterweer. Er w...

Het totale energieverbruik in Nederland is nog nooit zo hoog geweest als in 2010. Oorzaken zijn het economisch herstel en het koude winterweer. Er werd vooral veel aardgas verbruikt. Huishoudens hadden meer energie nodig om hun woning op een comfortabele temperatuur te houden.

Energierekening hoger

Vooral door de winterse kou komt de energierekening voor 2010 hoger uit dan vooraf ingeschat. Ook eigenwoningbezitters gaan dat merken bij de jaarafrekening.

Vooral veel aardgas

Aardgas heeft het grootste aandeel in het totale verbruik aan energie. Het aardgasverbruik steeg tot recordhoogte in 2010. Het verbruik door industrie en huishoudens was 12% hoger dan in 2009.

Koude wintermaanden

Januari, februari en november en december 2010 waren veel kouder dan in 2009. 2010 is qua kou vergelijkbaar met 1996. In dat jaar was het nog iets kouder dan vorig jaar, maar lag het totale aardgasverbruik 3% lager.

Hoger verbruik in industrie en energiesector

In de industrie was de invloed van de kou niet zo groot. Het hogere aardgasverbruik kwam daar door het economische herstel. Ook de energiesector gebruikte in 2010 meer aardgas. Het aardgas wordt gebruikt voor de opwekking van elektriciteit.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.