Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Het Nationale Klimaatstraatfeest 2011

Geplaatst op 21 apr 2011 , bijgewerkt 21 apr 2011, 11:15

De bewoners van het Beatrixplein in Bennebroek hebben de derde editie van het Nationale Klimaatstraatfeest gewonnen. Samen verzamelden zij het recor...

De bewoners van het Beatrixplein in Bennebroek hebben de derde editie van het Nationale Klimaatstraatfeest gewonnen. Samen verzamelden zij het recordaantal van 301.643 klimaatpunten met energiebesparende maatregelen. Zij winnen daarmee het Superstraatfeest op zaterdag 14 mei met een optreden van Jaap (X-factor).

Klimaatvriendelijke etentjes

34 huishoudens van het Beatrixplein in Bennebroek deden mee om klimaatpunten te verzamelen. Zij organiseerden energiebesparende activiteiten zoals autovrije dagen en klimaatvriendelijke etentjes. Ze isoleerden hun huizen en componeerden zelfs een Klimaatlied. Daarmee werden zij de verdiende winnaar van het derde Klimaatstraatfeest.

Tegelen en Eindhoven op nummer 2 en 3

In totaal deden 5094 straten mee aan het Klimaatstraatfeest. De Nachtegaalstraat in Tegelen eindigde op de tweede plaats met 157.881 klimaatpunten. Met 149.119 klimaatpunten werd Oudaen in Eindhoven derde.

Welke energiebesparende maatregelen?

De deelnemers aan het Klimaatstraatfeest namen energiebesparende maatregelen zoals:

  • gloeilampen vervangen door spaarlampen
  • douchezandloper plaatsen
  • tochtstrips aanbrengen
  • op lagere temperatuur wassen
  • spouwmuurisolatie
  • zonnepanelen installeren

Derde Klimaatstraatfeest-wedstrijd

Het Klimaatstraatfeest is een wedstrijd die dit jaar voor de derde keer is gehouden. De bewoners van straten in Nederlandse gemeenten kunnen met energiebesparende maatregelen klimaatpunten verzamelen. De 500 beste straten winnen een straatfeest, met feestpakketten van sponsor Dirk van den Broek ter waarde van €40,-. Het Nationale Klimaatstraatfeest wordt georganiseerd door de HIER Klimaatcampagne.

Samen energie besparen is leuker

Energie besparen is goed voor het klimaat en voor de portemonnee. Het wordt ook leuk als je het samen kunt doen. Meedoen aan het Klimaatstraatfeest is goed voor de sfeer in de straat. Programmadirecteur Sible Schöne van HIER Klimaatcampagne is trots op de campagne: “Het Klimaatstraatfeest is een nieuwe manier van maatschappelijke actie, concreet en oplossingsgericht. Los daarvan is het nog gezellig en goedkoper ook.”

Vereniging Eigen Huis en het Klimaatstraatfeest

Het Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne. Vereniging Eigen Huis is een van de ruim 30 maatschappelijke organisaties die eraan meedoet.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers