Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Bericht

Geplaatst op 18 jun 2011 , bijgewerkt 18 jun 2011, 22:00

Binnenkort wordt in de Tweede Kamer het concept Bouwbesluit 2012 behandeld. Vereniging Eigen Huis vindt over het algemeen genomen dat dit Bouwbeslui...

Binnenkort wordt in de Tweede Kamer het concept Bouwbesluit 2012 behandeld. Vereniging Eigen Huis vindt over het algemeen genomen dat dit Bouwbesluit nog steeds te veel ingewikkelde en onduidelijke regeltjes bevat.

De beoogde kwaliteitsslag wordt nog niet behaald. Het ongewijzigd invoeren van dit Bouwbesluit per januari 2012 is volgens Vereniging Eigen Huis om die redenen onverantwoord. De belangenbehartiger van eigenwoningbezitters pleit voor verduidelijking en versimpeling van de eisen en normen en voor verbetering van bepaalde punten, die zij ook kenbaar heeft gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.