Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Boete bij overstappen naar andere energieleverancier

Geplaatst op 21 jun 2011 , bijgewerkt 21 jun 2011, 10:00

Wie overstapt naar een andere energieleverancier voordat het lopende contract is afgelopen, krijgt een boete opgelegd. Maar energieleveranciers hebb...

Wie overstapt naar een andere energieleverancier voordat het lopende contract is afgelopen, krijgt een boete opgelegd. Maar energieleveranciers hebben er belang bij om nieuwe klanten binnen te halen. Veel leveranciers zijn daarom bereid om de opgelegde opzegvergoeding over te nemen. 

Boetebeleid energieleveranciers

Vereniging Eigen Huis inventariseerde het boetebeleid van energieleveranciers. De meeste energieleveranciers heffen een boete bij voortijdige opzegging van een lopend energiecontract. Veel leveranciers zijn bereid om de opzegvergoeding over te nemen, zelfs tot maximaal € 250,-. De consument betaalt de boete dan eerst zelf, maar het bedrag wordt later verrekend.

Hoogte boete

De hoogte van de boete  is afhankelijk van de looptijd van het bestaande contract. De opzegvergoeding varieert van € 50,- tot € 125,-. Voor zowel gas als elektriciteit mag apart een opzegvergoeding in rekening worden gebracht. Het totale bedrag kan dus oplopen tot € 250,-. De bedragen die energieleveranciers mogen opleggen voor het voortijdig opzeggen van een contract, worden vastgesteld door de Energiekamer (onderdeel van de NMa).

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers