Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Seintje bij afloop rentevastperiode hypotheek

Geplaatst op 04 jul 2011 , bijgewerkt 04 jul 2011, 12:00

Seintje bij afloop rentevastperiode hypotheek   Aanbieders van hypotheken moeten de consument drie maanden van tevoren waarschuwen da...

Seintje bij afloop rentevastperiode hypotheek

 

Aanbieders van hypotheken moeten de consument drie maanden van tevoren waarschuwen dat de rentevastperiode van hun hypotheek afloopt. Ook moeten de hypotheekaanbieders tijdig een nieuw aanbod doen, vinden de ministers Maxime Verhagen (CDA) van Economische Zaken en Jan Kees de Jager (CDA) van Financiën. Daartoe hebben ze een brief gestuurd aan de Tweede Kamer.

Een periode van drie maanden stelt de consument in de gelegenheid zich te oriënteren op alternatieven.

Vereniging Eigen Huis wil al langer dat geldverstrekkers minimaal drie maanden voor het aflopen van de rentevastperiode van de hypotheek hun klanten waarschuwen. Omdat dit totnogtoe niet gebeurt, kunnen leden van Vereniging Eigen Huis zich inschrijven voor de Eigen Huis Rentebewaker. Ze krijgen dan vier maanden voor het aflopen van de rentevastperiode een seintje.

 

Vereniging Eigen Huis vindt daarnaast dat bestaande klanten in aanmerking moeten komen voor dezelfde kortingen op de hypotheekrente als nieuwe klanten. Weg met die rentediscriminatie!

Ga naar de Eigen Huis Rentebewaker

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.