Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Seintje bij afloop rentevastperiode hypotheek

Geplaatst op 04 jul 2011 , bijgewerkt 04 jul 2011, 12:00

Seintje bij afloop rentevastperiode hypotheek   Aanbieders van hypotheken moeten de consument drie maanden van tevoren waarschuwen da...

Seintje bij afloop rentevastperiode hypotheek

 

Aanbieders van hypotheken moeten de consument drie maanden van tevoren waarschuwen dat de rentevastperiode van hun hypotheek afloopt. Ook moeten de hypotheekaanbieders tijdig een nieuw aanbod doen, vinden de ministers Maxime Verhagen (CDA) van Economische Zaken en Jan Kees de Jager (CDA) van Financiën. Daartoe hebben ze een brief gestuurd aan de Tweede Kamer.

Een periode van drie maanden stelt de consument in de gelegenheid zich te oriënteren op alternatieven.

Vereniging Eigen Huis wil al langer dat geldverstrekkers minimaal drie maanden voor het aflopen van de rentevastperiode van de hypotheek hun klanten waarschuwen. Omdat dit totnogtoe niet gebeurt, kunnen leden van Vereniging Eigen Huis zich inschrijven voor de Eigen Huis Rentebewaker. Ze krijgen dan vier maanden voor het aflopen van de rentevastperiode een seintje.

 

Vereniging Eigen Huis vindt daarnaast dat bestaande klanten in aanmerking moeten komen voor dezelfde kortingen op de hypotheekrente als nieuwe klanten. Weg met die rentediscriminatie!

Ga naar de Eigen Huis Rentebewaker

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers